Het Marokkaanse Goud

Wat is arganolie?

Arganolie, in het Arabisch أركان, is een bijzondere plantaardige olie die zowel voor cosmetische als voor culinaire doeleinden wordt gebruikt. Arganolie is zo bijzonder dat deze olie de bijnaam ‘Marokkaanse Goud’ heeft gekregen. Vele generaties geleden ontdekten de Amazigh vrouwen in Marokko de Arganolie.

Eeuwen later gebruiken deze Amazigh vrouwen arganolie nog steeds voor hun schoonheid. Pas sinds het begin van deze eeuw hebben andere delen van de wereld kennis gemaakt met het bijzondere effect van het “Marokkaanse goud”.

Een uniek effect

De naam ‘Marokkaanse goud’ geeft precies aan wat de waarde van arganolie is. Dankzij de bijzondere samenstelling van arganolie heeft deze olie een zeer positief resultaat op zowel huid als haar. De positieve eigenschappen van arganolie zijn met geen enkele andere olie te vergelijken. Dit is de reden waarom steeds meer mensen willen profiteren van de voordelen van Arganolie. Arganolie heeft een rijke concentratie aan essentiële vetzuren, antioxidanten, sterolen, vitamine E, carotenoïden, ferulazuur en polyfenolen. Deze componenten zorgen voor de hydraterende, herstellende en beschermende eigenschappen voor de huid, haar en nagels.

Voordelen voor de huid

De unieke eigenschappen van de arganolie maken het tot een wondermiddel voor huidverzorging. Het hydraterende en herstellende effect maakt de huid zacht en soepel en helpt huidveroudering tegen te gaan. Het is zowel te gebruiken op het lichaam als op het gezicht en heeft ook een positief effect op acne, eczeem en littekens. Arganolie kan zowel als dag- en als nachtcrème worden gebruikt.

Voordelen voor het haar

Het Marokkaanse goud is heel effectief in het herstellen van de glans van het haar. Daarnaast helpt arganolie tegen dode haarpunten. Het is te gebruiken voor verschillende haartypes, zowel krullend, stijl, fijn als kroeshaar. Daarnaast helpt arganolie bij zowel mannen als vrouwen tegen haaruitval en zorgt regelmatig gebruik voor meer volume en glans.

Voordelen voor de nagels

De hoge concentratie van vitamine E in arganolie zorgt ervoor dat het een erg goed middel is voor nagels en nagelriemen. Het hydrateert en voedt de nagelriemen en beschermt ook de nagels. De nagels worden sterker, harder en krijgen een natuurlijke en gezonde glans. Bovendien heeft arganolie een schimmelwerende werking die nagelproblemen kan voorkomen.

Voorkomen van striae

Om striae te voorkomen moet je zorgen dat de huid soepel en gehydrateerd blijft. Dit is precies wat arganolie doet. De zuren in de olie houden het vochtgehalte van de huid in balans. Daarnaast zorgen de antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen in de arganolie ervoor dat het collageen en elastine in de huid beschermd worden tegen vrije radicalen. Hierdoor breken de stoffen minder snel af en dat maakt de huid soepeler. Wanneer arganolie tijdens de zwangerschap wordt gebruikt, kan het ook striae helpen voorkomen.

SHOP

OUR PRODUCTS

SHOP

ONZE PRODUCTEN

Shopping Cart