Het Marokkaanse Goud

Voordelen van arganolie voor de huid

1. Beschermt tegen beschadiging door de zon

Marokkaanse vrouwen gebruiken arganolie al heel lang om hun huid te beschermen tegen schade door de zon.
Uit deze studie bleek dat de antioxidantwerking in arganolie hielp de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen, veroorzaakt door de zon. Dit voorkwam verbranding en hyperpigmentatie als gevolg. Op lange termijn kan dit zelfs de ontwikkeling van huidkanker, waaronder melanoom, helpen voorkomen.
U kunt arganoliesupplementen oraal innemen of de olie plaatselijk op uw huid aanbrengen voor deze voordelen.

2. Vocht inbrengende huid

Arganolie wordt misschien wel het meest gebruikt als een vocht inbrengende crème. Daarom wordt het vaak aangetroffen in lotions, zepen en haar conditioner. Het kan plaatselijk worden aangebracht of oraal worden ingenomen met dagelijkse supplementen voor een hydraterend effect. Dit is vooral te danken aan de overvloed aan vitamine E, een in vet oplosbare antioxidant die de vochtretentie in de huid kan helpen verbeteren.

3. Behandelt een aantal huidaandoeningen

Arganolie bevat een groot aantal helende eigenschappen, waaronder antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. Beide helpen de symptomen te verminderen bij een aantal verschillende ontstekingsziekten van de huid, zoals psoriasis en rosacea. Voor de beste resultaten kunt u pure arganolie rechtstreeks op de door psoriasis aangetaste huiddelen aanbrengen. Rosacea kan het best worden behandeld met orale supplementen.

4. Behandelt acne

Hormonale acne is vaak het gevolg van een teveel aan talg dat wordt veroorzaakt door hormonen. Arganolie heeft een anti-sebum werking, waardoor de hoeveelheid talg op de huid effectief kan worden gereguleerd. Dit kan helpen om verschillende soorten acne te behandelen en een gladdere, kalmere teint te bevorderen. Breng arganolie – of gezichtscrèmes die arganolie bevatten – ten minste tweemaal per dag rechtstreeks op uw huid aan. Na vier weken zou u resultaten moeten zien.

5. Geneest huidinfecties

Een van de traditionele toepassingen van arganolie is de behandeling van huidinfecties. Arganolie heeft zowel antibacteriële als schimmeldodende eigenschappen. Hierdoor kan zij zowel bacteriële als schimmelinfecties van de huid helpen behandelen en voorkomen.
Breng arganolie ten minste tweemaal per dag plaatselijk aan op het aangetaste gebied.

6. Verbetert de wondgenezing

Antioxidanten zijn duidelijk een krachtige kracht. De sterke combinatie van antioxidanten en vitamine E in arganolie kan worden gebruikt om wonden en snijwonden sneller te helpen genezen. U kunt regelmatig arganolie supplementen nemen om dit voordeel in uw hele lichaam te ervaren.

7. Kalmeert atopische dermatitis

Atopische dermatitis is een veel voorkomende huidaandoening met symptomen zoals een jeukende, rode huid. Onderzoek heeft uitgewezen dat het plaatselijk aanbrengen van arganolie op het getroffen gebied de symptomen kan helpen behandelen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het plaatselijk aanbrengen van arganolie op het getroffen gebied de symptomen kan helpen behandelen. Vitamine E en de natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen die in arganolie voorkomen, kunnen beide tot dit verzachtende effect leiden. Een studie werd uitgevoerd waarbij dermatitispatiënten werden behandeld met een placebo of met orale vitamine E, die in overvloed aanwezig is in arganolie. De onderzoekers stelden vast dat de deelnemers die de vitamine E toegediend kregen, een aanzienlijke vermindering van de symptomen zagen.

8. Heeft anti-verouderingseffecten

Arganolie wordt al lang gebruikt als anti-verouderingsmiddel. Hoewel het ooit alleen werd ondersteund door anekdotisch bewijs, een recente studie met postmenopauzale deelnemers in staat was deze bewering te staven. Onderzoekers stelden vast dat een combinatie van orale en cosmetische arganolie leidde tot een aanzienlijke toename van de elasticiteit van de huid. Dit zorgde voor een doeltreffende anti-verouderingsbehandeling. U kunt deze voordelen verkrijgen door arganolie rechtstreeks op de huid aan te brengen, regelmatig een oraal supplement in te nemen, of beide.

9. Vermindert de vettigheid van de huid

Sommigen onder ons hebben van nature een vettere huid dan anderen. Degenen die dat wel hebben, doen vaak hun uiterste best om de vette glans die kan ontstaan, kwijt te raken. Dankzij het talgverlagende vermogen van arganolie kan het helpen de totale hoeveelheid talg te verminderen en de vettigheid van de huid te verminderen. Uit een onderzoek bleek dat een tweemaal daags aangebrachte crème met arganolie de talgactiviteit en de vettigheid binnen slechts vier weken aanzienlijk verminderde.

10. Voorkomt en vermindert striae

Striemen komen vooral voor tijdens de zwangerschap, maar iedereen kan er last van hebben. Een studie uit 2016 ontdekte dat een water-in-olie crème met arganolie de elasticiteit van de huid verbeterde. Dit hielp striae in een vroeg stadium te voorkomen en te behandelen. Breng arganolie ten minste tweemaal per dag rechtstreeks op het getroffen gebied aan. Doe dit zodra u vermoedt dat u striae ziet of begint te zien voor het beste resultaat.

SHOP

ONZE PRODUCTEN

Winkelwagen